Rips

Sesong: August - september

Oppbevaring: I kjøleskap

Rike på: Vitamin C og kostfiber

Bruk: Etast naturell til dessert med sukker, vaniljesaus, is eller melk. Egnar seg godt til syltetøy, saft og gelé. God i pai eller som pynt. Rips kan frysast.

 

Rips finnes som raude, gule og kvite bær, men det er dei raude og kvite som er mest vanleg hjå oss. Den raude ripsen har ein noko friskare og meir syrleg smak enn den kvite. Sylting av rips har vore kjend frå 1600-talet og på 1700-talet var buskene svært utbreidd i landet vårt. I norske hagar finnes det svært mange ripsbusker, men det er liten kommersiell produksjon. Rips inneheld stoffet pektin som gjer at dei egnar seg til gelé og sylting.

Gasta Design

Vi skaper lønnsame nettsider basert på Squarespace, og utviklar gjerne din visuelle identitet eller hjelper deg med digital markedsføring.

Forrige
Forrige

Lærdals Beste

Neste
Neste

Stikkelsbær