Jordbær

Sesong: Slutten av mai - juli

Våre sorter: Polka og Sonata

Oppbevaring: I kjøleskap

Rike på: Vitamin C, kostfiber og ei god kilde til folat.

Bruk: Etast naturell, gjerne med mjølk, fløyte, kesam, cottage cheese eller rømme og sukker. Fint som pynt, kakefyll, i fruktsalat, i milkshake, smoothie, til iskrem eller til sylting. Kan frysast.

 

Ein krysning av dei beste jordbærplantane frå Nord- og Sør-Amerika med dei beste europeiske artane førde til dei store, sterkt duftande og saftige jordbæra slik me kjenner dei i dag. Ei vidareutvikling av planta har ført til tusenvis av forskjellige jordbærvariantar for å tilfredstille ulike klimatiske forhold i dyrkarlandet, smakseigenskapar, størrelse og haldbarheit. Eigentleg er jordbæret ein oppsvulma blomsterbotn som inneheld bitte små jordbærfrø som botanisk sett er nøtter.

Gasta Design

Vi skaper lønnsame nettsider basert på Squarespace, og utviklar gjerne din visuelle identitet eller hjelper deg med digital markedsføring.

Forrige
Forrige

Hageblåbær

Neste
Neste

Lærdals Beste