Hageblåbær

Sesong: Midten av august - oktober

Oppbevaring: I kjøleskap

Rike på: Vitamin E og C, folat og kostfiber.

Bruk: Etast naturell eller med mjølk og sukker. Eignar seg godt til fruktsalatar, blåbærpai, i frukostblandingar og til bakverk. Kan også frysast.

 

Hageblåbær er kryssingar mellom fleire nordamerikanske arter. Buskene vert omkring 1 til 2 meter høge, alt etter sort og kultur. I forhold til ville blåbær, er hageblåbær svært store. Vanleg bærvekt er 1,5 til 4 gram. Bæra er fargelause inni, noko som gjer at dei ikkje fargar av på tenner og klede. Smaken minner om vanlege blåbær, men er kanskje noko søtare. Plantene brukar seks til ni år på å nå full produksjon. Bæra heng i klase og modnar eitt for eitt.

Gasta Design

Vi skaper lønnsame nettsider basert på Squarespace, og utviklar gjerne din visuelle identitet eller hjelper deg med digital markedsføring.

Forrige
Forrige

Bringebær

Neste
Neste

Jordbær