Pærer

Sesong: August, september og oktober

Våre sortar: Oppdater

Oppbevaring: Pærer lagast best ved 1-2 grader. Haldbarheit varierer med type, dyrkingsland og lagringsbetingelsar. Det er viktig å halde temperaturen så låg som råd, og ha riktig luftfuktigheit.

Rike på: Pærer inneheld mykje kostfiber, som er gunstig for fordøyinga.

Bruk: Pærer kan gjerne tast som dei er. Den smakar aller best moden og kan på ein enkel måte ettermodnast i romtemperatur dersom den er hard. Er pæra moden bør den ikkje ligge for lenge før den blir egen. Pærer er ypparleg som mellommåltid, eller med ost, i fruktsalat, bakverk, dessert og pai. Den egnar seg også godt til hermetisering.

 

Pæra er mellom dei eldste fruktene me kjenner til og dyrking har skjedd allereie 3000 år f.Kr. Her i landet har frukta vore kjent sidan middelalderen og finns i dag i ei rekke forskjellige varianter. Dei fleste pærene er grøne i skalet, men det finest også raude, brune og gulgrønne pærer. Fruktkjøtet er kvitt og hardt før pæra er moden. Moden pære er mjuk og saftig med aromatisk smak (kjelde:frukt.no).

 
 
Gasta Design

Vi skaper lønnsame nettsider basert på Squarespace, og utviklar gjerne din visuelle identitet eller hjelper deg med digital markedsføring.

Forrige
Forrige

Plommer

Neste
Neste

Bringebær